Vertaler Engels-Nederlands

Je hebt een tekst, maar hij is opgesteld in de verkeerde taal?
Van het Engels naar het Nederlands of andersom vertaal ik de tekst graag voor je.
Heb je een vertaling en wil je die laten controleren, dan doe ik dat ook voor teksten die vanuit het Duits vertaald zijn.

Wat ik vertaal

Vakgebieden waarin ik veel vertalingen heb verzorgd zijn geschiedenis, kunst, marketing&communicatie, ICT, reizen, koken en educatie, maar ik heb ook fictie, productbeschrijvingen voor webshops en websites vertaald.

Ben je er niet helemaal zeker van of een tekst in mijn straatje past?
Geen probleem, een proefvertaling (tot maximaal 400 woorden) is altijd mogelijk.

Voor wie ik vertaal

Ik werk momenteel vooral met vertaalbureaus.
Maar je hoeft natuurlijk geen vertaalbureau te zijn om me in te huren als vertaler Engels-Nederlands: als ondernemer of gewoon als particulier kun je uiteraard ook contact met me opnemen!

Hoe ik vertaal

Vertaalsoftware en vertaalgeheugens kunnen voor veel teksten hartstikke handig zijn (bijvoorbeeld voor teksten met veel herhalingen en tabellen). Voor andere teksten niet. Ik kan met verschillende CAT-tools overweg (o.a. Wordbee, MemSource, Wordfast en Matecat) en bekijk per tekst wat het handigst is.

Heb je een (multi)licentie voor een CAT-tool en wil je graag dat ik daarmee werk? Dat is natuurlijk geen probleem.

Vertaal ik ook vanuit of naar het Duits?

Vanuit het Duits: dit hangt heel erg van de tekst af, omdat mijn Duits nog niet zo flexibel is als mijn Engels. Als je me zegt om wat voor soort tekst het gaat en me een stukje als voorbeeld stuurt, bekijk ik of hem hem voor je kan vertalen. (Tip: heel specialistische teksten zijn nog een no go).

Naar het Duits: nee, daar waag ik me niet aan, dat is voor iedereen beter ūüėČ Ik ken goede vertalers die dat w√©l doen, dus laat dat graag aan hen over.

Correctie van vertaling Duits-Nederlands: mijn Duits is wel flexibel genoeg om teksten te controleren die vanuit het Duits naar het Nederlands vertaald zijn. Ik deed dit bijvoorbeeld voor kerstuitgaven van het tijdschrift Maak het met bloemen.

Stuur meteen een mail